Energiemaatschappij Eneco komt met dynamische energiecontracten

Gepubliceerd: 4 september 2023 om 11:18

Energiemaatschappij Eneco gaat als eerste van de grote energie-aanbieders ook nog dynamische contracten aanbieden, waarbij de stroomtarieven per uur wisselen en voor aardgas dagelijks een andere prijs geldt.

Het volgende meldt De Telegraaf vandaag:

Start-ups al op de markt

Eneco, met ruim twee miljoen klanten, stapt voor Essent en Vattenfall in een markt waar start-ups al langer met ‘dag vooruit-prijzen’ actief zijn. De variabele en vaste contracten van Eneco blijven ook bestaan naast het dynamische contract.

Selina Thurer, hoofd klantenorganisatie bij het Rotterdamse energiebedrijf, licht de keuze van het nieuwe contract toe aan de krant: 

“Onder invloed van de energiecrisis zagen we dat veel klanten behoefte aan zekerheid hadden. Maar een deel wil met die prijs meebewegen en meer risico nemen”. Uit onderzoek bleek dat ruim 3 procent van de klanten een dynamisch contract wil.

Tijdens de energiecrisis was het niet meer mogelijk om een vast energiecontract af te sluiten, maar inmiddels zijn er ook weer jaar- en driejaarscontracten op de markt. 

Voordelen en risico’s

Met de dynamische prijs, die een dag vooraf is te zien, kunnen huishoudens vooruit plannen wanneer zij precies het goedkoopst stroom en gas kunnen verbruiken. 

Een voordeel daarvan is dat een batterijauto via de app automatisch op het meest voordelige moment kan opladen. Maar de Consumentenbond waarschuwde al eerder dat je goed voorbereid moet zijn op prijsschommelingen. Zo kan de prijs plotseling ook stijgen.

Bron: rtlnieuws

nl_NLDutch