Mijn panelen slaan uit/Mijn omvormer slaat uit

Waarom valt de omvormer van mijn zonnepanelen uit?

De omvormer van uw zonnepanelen schakelt zichzelf uit wanneer de spanning in de woning te hoog wordt. Doet hij dit niet? Dan kan de omvormer of andere apparatuur in huis stuk gaan. Vooral op dagen met veel zon wordt er veel stroom tegelijk opgewekt. Deze opgewekte stroom wordt vaak niet direct verbruikt, maar gaat terug het net in. Als dit massaal gebeurt, kan dit voor spanningsafwijkingen op ons net zorgen en ontstaan er problemen. Zakt de spanning in uw woning of bedrijf weer naar een normaal niveau dan schakelt de omvormer (meestal) vanzelf weer in. Het is verstandig om altijd te controleren of de omvormer weer aanstaat.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn omvormer uitvalt?

Het is erg vervelend wanneer u geen stroom kunt opwekken en terugleveren aan het net. Op momenten dat er veel zon schijnt, is het belangrijk om juist dan stroom te verbruiken. Hierdoor is de kans kleiner dat de omvormer uitvalt. Een batterij van Blauhoff kan hiermee helpen dit te voorkomen door het moment van teruglevering uit te stellen en duur te verkopen op alter moment op de dag

Wat kunt u doen op zonnige dagen?

  • Draai een wasje;
  • Zet de vaatwasser aan;
  • Laad uw elektrische auto op;
  • Zet de airco aan.
  • Laad uw Blauhoff batterij op

Er zijn tegenwoordig ook ‘slimme’ wasmachines, vaatwassers en laadpalen. Deze zijn zo in te stellen dat ze vanzelf aangaan als uw zonnepanelen (veel) stroom opwekken.

Helpen deze tips niet? Controleer of spanningsproblemen in uw buurt de oorzaak zijn van de problemen met uw omvormer.

Heeft u meer vragen?

nl_NLDutch