Vanaf nu kan je per uur zien wat je stroom kost bij energieleveranciers

Gepubliceerd: 4 september 2023 om 11:38

Klanten van Eneco kunnen binnenkort dynamische contracten afsluiten. Daarbij wisselen de stroomtarieven per uur en geldt voor gas dagelijks een andere prijs. Eneco is de eerste van de grote energiemaatschappijen die zo’n contract aanbiedt. Budget Energie doet dit inmiddels ook.

Op momenten dat er veel zonne- en windenergie beschikbaar zijn, zijn de stroomprijzen lager dan op momenten dat dit niet het geval is. Volgens Eneco kunnen klanten met het dynamische contract hun stroomverbruik hierop afstemmen.

Zij kunnen de energieprijzen dagelijks volgen in hun app en dan energie verbruiken op momenten dat de prijzen laag zijn. Bijvoorbeeld door de wasmachine aan te zetten of de elektrische auto op te laden als de stroom goedkoop is.

Het dynamische contract wordt vanaf nu aangeboden naast de bestaande variabele en vaste contracten bij Eneco. Vanaf oktober kunnen ook huishoudens met zonnepanelen gebruikmaken van zo’n contract.

Ook energieleverancier Budget Energie biedt vanaf vandaag naast variabele en vaste contracten ook dynamische contracten aan. Huishoudens met zonnepanelen kunnen daar nu al een zo’n contract afsluiten.

Bron: nu.nl

nl_NLDutch