Blauhoff Smart Energy Hub

Met de komst van dynamische contracten wil je energie inkopen op het moment dat de prijs het laagst is, dat is logisch, maar hoe doe je dit zonder de hele dag de energietarieven te hoeven checken?

Blauhoff presenteert haar Smart Energy Hub. Deze Hub maakt het voor de gebruiker mogelijk om energie in te kopen tegen zo een laag mogelijk tarief zonder je de hele dag de huidige tarieven hoeft te checken. Met de komst van dynamische energiecontracten verschillen deze meermaals per dag.

Maar hoe werkt dit?

Op dit moment werkt het als volgt:

Je batterij wordt door middel van een handmatig ingestelde C-waarde geladen en ontladen. Deze waarde bepaalt hoe lang het de batterijen geladen kunnen worden vanaf het huidige percentage tot het doelpercentage, daarnaast bepaalt dit met hoeveel ampère deze geladen kunnen worden.

De Smart Energy Hub werkt net iets anders:

De Hub kijkt naar de huidige energieprijzen en zal de batterijen op de goedkoopste momenten gaan bijladen en/of op de duurste momenten gaan ontladen.

Om dit naar persoonlijke wensen te laten verlopen is de Hub voorzien van een aantal parameters, zoals: de prijs moet onder … eurocent zijn en alleen onder deze prijs mag de batterij worden bijgeladen.

Dit om zelf te kunnen bepalen tegen welk tarief jij wilt inkopen. Uiteraard is het niet mogelijk om in te kopen tegen een lager energietarief als die dag aangeboden wordt.

Wanneer om welke reden dan ook communicatie wordt verloren zorgt de Hub ervoor dat tot de laaddoelstelling zal worden doorgeladen. Dit om te voorkomen dat de batterij tot het minimum van 0% kan worden ontladen.

In het batterijpakket zelf zit ook een zogehete Battery Management System die de maximale laad- en ontlaad ampères blijft bewaken.

De (op dit moment) beschikbare parameters zijn:

  • Accu capaciteit in Ah
  • Minimale soc waarde in procenten
  • Maximale soc waarde in procenten
  • Laadcapaciteit in C
  • Ontlaadcapaciteit in C

Voor de automatisering hebben wij verschillende doelstellingen gemaakt, zoals:

  • Handelen (energie goedkoop laden en duur ontladen) dit voor het maximale rendement
  • Eigen opwek opslaan, zelf consumeren en hoog verkopen
  • Eigen opwek opslaan, goedkoop bijladen en zelf consumeren

Een ander bijkomend voordeel: de Blauhoff Smart Energy Hub is gemaakt in Home Assistent en kan gekoppeld worden aan Loxone en veel andere domotica systemen.

Heeft u meer vragen?

nl_NLDutch